lørdag 10. mars 2012

Omtåket Rev - 10.03.12

0 føre
skyfritt/ tåke
Trekk fra sør
Start 00:30
Slutt 05:00

Kaster oss i bilen og kjører utover ca 00:00 trua er enorm for natten da. Været er perfekt, skyfri stjernehimmel med fullmåne. Rekker ikke holde på den tanken lenge før vi har kjørt oss midt inn i tåke tykk som graut.
Ankommer glugga 00:30 og har 10m sikt ut av glugga, men bestemmer oss for å ta en kaffe å se om tåka letter. Venter en 45min og når tåka fortsatt er like tett, velger vi å avbryte. Vi setter oss i bilen og kjører hjemmover, halveis hjem oppdager vi at tåka faktisk er på vei bort og vi bestemmer oss for å snu. 
På vei tilbake til glugga blir det mindere og mindre tåke helt til vi har igjen 1km.
 Men området rundt glugga er tåka fortsatt tykk som graut. Vi bestemmer oss for å kjøre litt videre og ser ann tåka i området rundt. 
ca kl 0130 ankommer vi igjen glugga og tåka er borte. Trua er virkelig tilbake og vi rigger oss til. 
og hva skjer, tåka kommer tilbake etter 5-10 min og blir igjen tykk som graut.
På nytt bestemmer vi oss for å sitte og se om tåka Letter igjen. og trua er laber,

Og like for som dem kom ble den borte litt over 02:00. Trua er tilbake.
03:00 er vi begge stup trøtte, og vi lurer op hvem som skal få første powernap´n, Vidar blir den heldige vinneren, men rekker ikke mere en og få lagt seg bakover i stolen før reven viser seg i skogkanten bak åte.  og i retning mot oss.

03:05
Vidar slepper den inn på 140m og da han får god følelsen, slepper kula. *Klask*  reven drar rett mot skogen og vi ser et blink i ønene på den før den forsvinner i skyggekanten bak. 
Vi bruker litt tid med å fundere, men når vi får oppsumert så er vi 99,9% sikkre på at vi hørte innslag i reven og at den gikk i bakken.
Vi bestemmer oss for å blir sittenede å jakte videre. Om denna reven ligger, eller om vi må ut å spore med hund når det blir lyst, blir resten av nattens samtale emne.
Vi gir oss 05:00 og går spente ut for å se om reven ligger. 
Ute der vi håper den skal ligge slår vi en runde og leiter etter spor. Finner fort sporene å følger disse en 30m bakover for å finne ei  revetispe liggende. Ett godt plassert skudd i bogen, hadde gjort finale på den 24. Reven denne sessongen.

Vi legger og ut litt nytt åte som Jaffa hadde lagt igjen til oss. Dette ble lagt til høyre for hovedåte.



 
Ole-P / Vidar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar