onsdag 7. november 2012

Erfaringer/ Tips og triks


Revejakt er en tradisjonell og populær form for jakt som bedrives over store deler av verden, ikke minst i Norden, der bestanden av  rødrev er stor. For å kontrollere revebestanden har man tradisjonelt benyttet gift, feller og våpen, men i nyere tid har det blitt stadig mer populært å jakte rev for sportens del. Jakten har foregått både med og uten jakthund, som regel en støvertype.

Gluggejakt er en av de mest effektive jaktmetodene som kan brukes på rødrev. Man legger ut åte (kjøttrester, fiskerester osv.) og setter seg for å vente på at rødreven skal komme på åten.


Jeg vil med dette inegget forsøke og gi en liten innføring i hvordan ting KAN gjøres.

I januar 2010 bestemte jeg og to kamerater oss for og bygge ei glugge, plasseringen ble lagt til ett nedlagt fjøs som ligger inntil ett jorde som vi hadde observert rev på flere ganger i løpet av høsten 2009.
det ene vinduet ble tatt ut og ett nytt ble laget, med skyvefunksjon på de nederste glassene, rundt denne ruten bygget vi ett rom. gjorde det enkelt og satte opp reisverk av paller som målte 2x1,20 m   isolerte med 25 cm i vegger og tak, før vi limte trinnlydsplater på betongveggen ut mot jordet. laget også ett bord som anlegg dette er lydisolert med rørisolasjonstape. Lyset vi bruker er en Metalhalogen kaster  på 250w over denne har vi montert en styrofoam plate som vannbrett.


Det første åtet vi la ut la vi ut på 100m altsåe  ved buskene du ser på bildet.
i ettertid har vi funnet ut att det lønner seg og spre åtet utover, nå har vi plassert åtet på 3 strategiske plasser på jordet, og vi sprer hundepellets over hele jordet, hundepelletsen gjør att reven bruker god tid, og stopper ofte ute på jordet, dette gir mange skuddsjanser og mange muligheter på samme reven.

Som hovedåte har vi forsøkt det meste, setter opp en liste under:

Påkjørte rådyr
slakteavfall av elg
kyllingfilet
Oppdrettslaks
andre rever
kjøttfarse
Hel gris
sauevom
Fiskepellets fra oppdrettsnæringen
gåseskrotters
Hundepellets
oppkappede beingrinder fra gris

Alt her har fungert, men noe har trådd frem som bedre åte enn andre ting, Bla. hundepellets, laks og de oppkappede beingrindene fra gris.

legger man ut ett helt dyr Feks ett rådyr og det er -20 grader blir det fort frossent, dette åpner vi da når vi legger det ut, skjærer dype kutt i lår og andre kjøttfulle stykker, dette for att kråkefugl og rev skal komme til.
har også hendt seg att vi har stuffet dyrene med hundepellets.


Dette innlegget  vil bli oppdatert




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar